16/01/2023

Ovo je naše prvo obiteljsko skijanje, zapravo i prvo moguće nas supružnika...

Najteži dio svakog putovanja s djecom, pa tako i odlaska u planine, na snijeg, je pakiranje. Izazov nije samo napuniti kofere, izazov je spakirati skijaške hlače, jakne, čarape, rukavice, skije, pancerice i tako puta četiri. Jednom kad si u autu pola posla je obavljeno. Ali o tortici bolje ne misliti. Treba misliti na snijeg, na planinu , na svjež zrak koji čisti misli i dušu i koji čini da sve zaboraviš onog trena kada staneš na skije ili slušaš zen tišinu na žičari. 

Netko tko je razmišljao kako je teško krenuti od auta prema žičari u pancericama sa skijama na ramenu pa tako još s djecom dobro je izvagao i odabrao ovo mjesto, na koje smo mi odlučili prvi put staviti djecu na skije, u školu skijanja, a taj netko je Ski klub Arena iz Pule, a mjesto je Ravascletto, planina Zoncolan.

Ovo je naše prvo obiteljsko skijanje, zapravo i prvo moguće nas supružnika, da smo dali djecu u školu skijanja i imali vremena za naše skijanje dok su njih obučavali vrsni i iskusni instruktori. Moram pohvaliti ovaj tim: Andrej, Vanja, Marijan i Vjeko. Tim krasi beskrajno strpljenje, profesionalni pedagoški pristup, entuzijazam i timski duh. Djeca su krenula od dna, da bi došla na vrh s njima. Kapa dolje na beskrajnom strpljenju jer treba znati s tako malim skijašima početnicima.

Skijaška vertikala poduke je jasna svima, kreće zagrijavanje, plug, tepih, spuštanje niz najmanje nizbrdice, ali ipak dati djetetu podstrek i poticaj da izgradi samopouzdanje da sve to može, e taj dio procesa ne može svatko. Zato i kažem, svaka čast timu koji je osjećao bilo grupe i prebacivao djecu iz niže u višu kategoriju s napretkom i s lakoćom. Ovdje je bitan zajednički duh instruktora, a kako volim biti okružena ljudima koji iz mene ne isisavaju pozitivnu životnu energiju moram priznat da mi se tim svidio i za buduću poduku naše djece tako da nastavljamo ovim putem i sljedeće godine. Školica je završila s natjecanjem i to pravim natjecanjem sa zlatnim medaljama za sve i diplomom skijaša, molim lijepo! Sreći nije bilo kraja. 

Hvala još jednom timu: Andrej, Vanja, Marijan i Vjekoslav iz Ski klub Arena Pula kojeg vodi prof. Vjekoslav Jozanović.

Izdvajam par prednosti Ravascletta i Zoncolana koje nije lako naći:

- Hotel na stazi

- djeca iz hotela staju odmah na skije

- tunel i tepih staza koja vuče djecu na skijama

- velik izbor laganih plavih staza za početnike

- povoljne ski karte

- blizina Puli (240 km) Rijeci (214 km) Zagreb (350 km)

Nove objave

Tipkaj mi!

Moja priča!

Da ovaj blog pišem u svojim dvadesetima pisala bih ga iz Hong Konga jedući okruglice štapićima koje bih poslije iskoristila za dirigiranje na nekom klasičnom koncertu, baš kao Richard Gere u filmu “Gospodin Jones”, a noć bih završila na kineskim karaokama gdje bih bez ikakvog znanja kineskog jezika nakon tri sake-a pjevala neku kinesku epsku baladu na tečnom “izmišljenom” kineskom.

Autorica


Senka Suman Pettener

Copyright 2020 Vita Istriana ©  All Rights Reserved

loved by studio42