Predivni park je kao umjetnikov atelje, točno se može osjetiti mir i harmonija...

Mi smo ovaj vikend proveli u društvu prijatelja iz Poreča. Prvo smo otišli na kavu u Poreč, uz more u ugodan caffe bar , a onda smo išli u šetnju u „Park skulptura Dušana Džamonje“ nadomak Vrsara.

Ukoliko volite moderne skulpture, zelenilo, mir, tišinu te ukoliko tražite mjesto za inspiraciju preporučam svima park skulptura Džamonja. Djeca su se raspršila po cijelom terenu, predivnoj zelenoj travi, zatim tu je mala hrastova šumica, a posvuda su Džamonjine skulpture koje su tako pomno uklopljene u okoliš da ih je na prvi pogled teško uočiti, iako se radi o teškim brončanim žičanim smeđim skulpturama. Predivni park je kao umjetnikov atelje, točno se može osjetiti mir i harmonija umjetnikovog svijeta dok je stvarao tu u svojoj kući, u svom dvorištu, u svom ateljeu. Više će reći same slike u opisu.

Poslije šetnje i lutanja, a s obzirom da djeca brzo ogladne na svježem zraku, na ručak smo otišli u Konoba Daniela, u Veleniki, samo 4 km udaljeno od Poreča.

Dakle evo malog rasporeda i za vaš sljedeći izlet u Poreču i okolici.

  1. Prošetati i popiti kavu u predivnom Poreču
  2. Posjetiti Park Skulptura Džamonja, nadomak Vrsara.
  3. Prošetati starom jezgrom Vrsara
  4. Ručak Konoba Daniela, Veleniki 
  5. Što se nudi od jela: tradicionalno najbolji tartar biftek (tako kažu-ja nisam ljubitelj), razne vrste domaćih pašti, fuži, pljukanci, njoke s gljivama, juneći, pileći, potom rižota, te mesni i riblji meni. 

Nove objave

Tipkaj mi!

Moja priča!

Da ovaj blog pišem u svojim dvadesetima pisala bih ga iz Hong Konga jedući okruglice štapićima koje bih poslije iskoristila za dirigiranje na nekom klasičnom koncertu, baš kao Richard Gere u filmu “Gospodin Jones”, a noć bih završila na kineskim karaokama gdje bih bez ikakvog znanja kineskog jezika nakon tri sake-a pjevala neku kinesku epsku baladu na tečnom “izmišljenom” kineskom.

Autorica


Senka Suman Pettener

Copyright 2020 Vita Istriana ©  All Rights Reserved

loved by studio42