Ako u Istru dolazite samo radi konoba, gastronomije i pića, nećete biti razočarani. Ako pravite weekend izlet onda je Istra pun pogodak. Agroturizama ima koliko i starih cesta u Istri. Neki su dobri, neki bolji a ja ću ovdje navesti onaj omjer najboljih i najkvalitetnijih za mene, moju obitelj i naše prijatelje. Pa počnimo:

Agroturizam Tončić Zrenj

Kako sam opis kaže agroturizam je smještan u idiličnom malom mjestašcu nadomak Zrenja s kojeg se pruža božanstven pogled na Ćićariju i dolinu rijeke Mirne.

Hrana je domaća, tradicionalna istarska i lokalna što znači da je meso janjetine od njihovih ovaca koje možete gledati kako pasu dok vi jedete (znam, zvuči tužno) ali ja si uvijek zamislim da je to neka stara ovca dotrajala, a da se mlada ovčica vani slobodno igra.

Mi smo slavili drugi rođendan našeg Lego boy-a i bilo nam je predivno, kao cjelodnevni izlet s prijateljima. Ručali smo svježu janjetinu, jako ukusnu i mekanu s umakom od graška, zelena salata svježe ubrana iz vrta, pa smo šetali uokolo, djeca su se istrčala s lokalnim psićima, kad smo se umorili vratili smo se na kavu i kolač od čokolade s listićima lavande, naravno vino nismo brojali a djeca su se cijelo vrijeme igrali vani s magarcima, ovcama, psićima i naravno na livadi sa svojim igračkama.

Sa sobom sam povela dadilju kako bih i sama imala nešto od druženja. ( preporuka: zovi čovika! Ne štedjeti na toj stvari koja znači komad slobodnog života). 

Za kraj smo otišli do obližnjeg Oprtlja čijoj se ljepoti ne mogu nadiviti. Ali Oprtalj zaslužuje svoj opis i slike i o tome ću još pisati.

Nove objave

Tipkaj mi!

Moja priča!

Da ovaj blog pišem u svojim dvadesetima pisala bih ga iz Hong Konga jedući okruglice štapićima koje bih poslije iskoristila za dirigiranje na nekom klasičnom koncertu, baš kao Richard Gere u filmu “Gospodin Jones”, a noć bih završila na kineskim karaokama gdje bih bez ikakvog znanja kineskog jezika nakon tri sake-a pjevala neku kinesku epsku baladu na tečnom “izmišljenom” kineskom.

Autorica


Senka Suman Pettener

Copyright 2020 Vita Istriana ©  All Rights Reserved

loved by studio42